hye .., welcome to ceritakedaiaku.blogspot.com

welcome to ceritakedaiaku-cerita bermula di sini , takkan korang tengok je , komen sikit dan Jangan Lupa Follow ye , peace ...

Guablog Widget :

Like page ini :

Ahad, 20 April 2014

EH : ADA ANAK TAPI BELUM KAHWIN ?

Hallo ,
How Was Your Day YOO ,

Setiap kali aku keluar ke bandar , Seringkali juga lah aku nampak anak-anak  muda berjalan sana sini berpegangan tangan .. Jalan - jalan peluk .. 
Ingat sweet lah tu macam dalam cerita Drama korea .. Duhh ..

"Pakai Tudung tapi jalan peluk-peluk" Amik kau satu ayat  makan dalam oleh manager aku yang berbangsa cina .. Ya Betul .. Orang bukan islam pun tahu hukum hakam islam ..  Serius cakap doh , Memang aku sentap habis ..



Ada juga aku jumpa wanita belum kahwin tapi perut sudah memboyot .. Bila Ditanya dah Kahwin Belum ? Dijawabnya sudah  .. Walaupun sudah terang lagi bersuluh dengan kad nikah tak ada ... Tak tahu bapanya siapa .. Hurmmm .. .. Apa apa pun pepatah melayu ada mengatakan 'nobody perfect' ..

Pintu taubat sentiasa terbuka luas untuk hambanya .. Bukan nak Jadi alim tapi saling ingat mengingati .. . 


What It Is ?
WHASSUPP
      


Oh belog widget :