hye .., welcome to ceritakedaiaku.blogspot.com

welcome to ceritakedaiaku-cerita bermula di sini , takkan korang tengok je , komen sikit dan Jangan Lupa Follow ye , peace ...

Guablog Widget :

Like page ini :

Isnin, 21 April 2014

TUDIA : ORANG PANDAI VS ORANG BIJAK

Hallo ,
How Was Your Day YOO ,

Apa beza orang bijak dengan orang pandai nie .. bukan Dua-duanya pun sama ker ..
Ya memang benar tapi pada pandangan aku ( jangan amik ribut-2 pulak ) Keduanya mempunyai perbezaan yang amat ketara ..



Orang pandai kebanyakannya tidak mengetahui apa yang mereka inginkan dalam kehidupan atau pun arah tuju mereka .. Ya benar mereka tahu , tapi jalannya jauh ..

 Tidak seperti orang bijak mereka lebih mengetahui apa yang mereka inginkan dan juga jalan terpantas .. Orang macam nie sebenarnya lebih bahaya 

Macam abang aku , dia ada diploma kejuteraan tapi kawannya hanya ada spm dan sekarang ini bekerja dengan jpj .. bayangkan kawan abang aku yang kerja jpj tu gaji dia lagi besar dari gaji abang aku .. 

Itulah sebabnya orang bijak ni lagi bahaya dari orang pandai .. Mereka tahu apa yang korang tak tahu ..
Apapun , buat lah pilihan yang terbaik .. Jangan salah langkah ..

WHAT IT IS ?
WASSUP


Oh belog widget :